Ajattelin, näin ystävänpäivän kunniaksi kirjoittaa ekan postaukseni ihanista muumimukeista. Tarkemmin sanottuna tästä kuuluisasta "rillimukista". Itse olin onnekas, kun sain isältäni mukin joululahjaksi. Hän oli huomannut hesarin ilmoituksen Stockkan ennakkomyynnistä ja eläkkeellä ollessaan hänellä oli aikaa se päivällä hakea. Kuulemma ruuhkaa tai hysteriaa ei ollut, pikemminkin hiljaista.

Mukia on mainostettu niin, että tuotanto jatkuu marraskuulle 2014 tai niin kauan, kun tuotetta riittää. Itsekkin oletin, että tämän rillimukin saaminen ei olisi niin vaikeaa. Nyt kuitenkin kaupoissa käydään jo taistelua keräilijöiden ja trokarien välillä, jotta muki löytyisi. Silläkin varjolla, että muut mukit rikkoutuvat. Kaikissa kaupoissa, jossa mukia myydään näyttävät hyllyt autioilta. Mukit pengottu läpi ja rillittömät odottavat omistajaansa. Trokarit ostavat rillimukeja niin paljon, kun pystyvät ja myyvät ne sitten netissä +/-100€. Toisaalta eihän se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa. Tuntuu jotenkin surulliselta, että tätä suurta keräilyintoa käytetään hyväksi. Mutta entä jos rillitön muki nouseekin tulevaisuudessa harvinaisuudeksi, sillä nyt sitä ei kukaan halua.

Mielestäni 90-luvun mukit, muumipeikko unelmoi ja muut vastaavat erikoismukit ovat hintansä väärtti. Niitä, kun on vähän jäljellä ja niitä ei ole alunperin ostettu keräilymielessä. Ne ovat ikäänkuin kasvaneet keräilykappaleiksi ja uskon, niiden arvon säilyvän jatkossakin. Uusien mukien arvo tuskin tulee kauheasti nousemaan, sillä keräilijöitä riittää ja tuotanto kiihtyy. Mutta ihania kaikki mukit ovat ja pakko on saada myös uudetkin:)  

Itselläni mukeja on noi 30 erilaista, vielä puuttuu paljon. Seuraavaksi haluaisin uimahypyn tai talviyön. Niiden väritys miellyttää silmää ja ne onkin lemppareitani. Tässä vielä kuva rillimukista.       

 

image-normal.jpg